пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:05

У шкільних класах встановили дошки-екрани

У кабінетах інформатики гімназії N17 і середньої школи N11 Полтави встановили інтерактивні дошки. На них за допомогою дотику можна переміщати предмети, збільшувати і зменшувати зображення, демонструвати презентації і таблиці.

Вартість однієї 25 тис. грн. Їх для шкіл міста закупила компанія "УТН-Восток", яка володіє мережею автозаправних станцій.

— Ця дошка потрібна для надання нового рівня освітніх послуг, — розповідає директор гімназії N17 Олена Голтвяниця, 42 роки. — Презентації показуватимемо не для одного учня, а для класу. Усі  вчителі можуть використовувати її на уроках, перевіряти тестові завдання. Це ніби великий монітор комп"ютера. У кабінеті інформатики кожна дитина може працювати з дошкою з місця.

На дошці можна писати маркером. Комп"ютер переводить писаний текст у друкований.

У Полтаві таке ж сенсорне устаткування працює в ліцеї N1, середній школі N5, гімназії N9, в інтернаті для глухонімих та в інтернаті N1. Подібне є в школах Гадяча, Шишак, Оржиці, Решетилівки та в обласному інтернаті для обдарованих дітей у Ковалівці Полтавського району.

— Більш сучасного засобу навчання не існує, — запевняє начальник обласного управління освіти Володимир Мирошниченко, 50 років. — Це канадські і американські технології. Учитель зможе наочно показати дитині, як відбувається фізичний чи хімічний процес.

Зараз ви читаєте новину «У шкільних класах встановили дошки-екрани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі