пʼятниця, 04 липня 2008 17:24

У Семенівської райлікарні хотіли забрати "швидкі"

П"ять санітарних машин із 10 описала для вилучення виконавча служба у Семенівській райлікарні. Їх збиралися продати для погашення 132 тис. грн боргу лікарні перед "Кременчукводоканалом" за обслуговування очисних споруд.

За словами головного лікаря райлікарні Анатолія Назаренка, із 10 санітарних машин лікарні — одна нова. За неї можна було б виручити 90 тис. грн. Усім іншим не менше ніж по 10 років. Коштують вони 5–10 тис. грн.

— Ця проблема тягнеться ще з 1993 року, коли в Семенівці будували нову лікарню, — розповідає Анатолій Свиридович. — Без очисних споруд її не приймали в експлуатацію. Тому до нас тимчасово прикріпили недобудовані очисні споруди. До 2002 року лікарня справно платила за послуги. Потім фінансування стало недостатнім, борги почали наростати. Очисні споруди мають належати комунгоспу, а виконавча влада для цього нічого не робить.

Голова Семенівської райдержадміністрації Григорій Пипич підтверджує, що очисні споруди не мають господаря:

— Сьогодні вони безхозні. За день до засідання в облдержадміністрації з приводу цієї проблеми ми заплатили "Кременчукводоканалу" 65 тисяч гривень.

Нині машини не вилучають, лікарня продовжує працювати у звичайному режимі.

Зараз ви читаєте новину «У Семенівської райлікарні хотіли забрати "швидкі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі