четвер, 29 травня 2008 21:03

У селі Мусіївка немає швидкої допомоги

"Здоров"я вже не маю. Мені та всім односельчанам робиться прикро. Чому позакривали сільські лікарні? У селі Мусіївка немає швидкої допомоги. Від людей чутки йдуть, що автомобіль з написом "швидка допомога" знаходиться вроді би у самого директора сільгосптовариства "Мусіївське" — Михайла Стеценка у його власному гаражі. Якщо треба хвору людину відвезти до райлікарні — то це вже велика проблема.

Сімейна медицина зараз уведена. Але від того не лучше, а гірше стало. Якщо сімейному лікарю треба вночі їхати до хворого, то він не завжди й поїде. Смертей у нас зараз більше, ніж коли працювали лікувальні заклади.

Я запитав у нашого фельдшера, чи правда в Мусіївці в приміщенні колишнього будинку пристарілих буде лікарня. Він сказав, що ні. Каже, немає для кого відкривати ту лікарню.

Десь місяць тому в мене з"явилася спазма в стравоході. Є в мене мобільний телефон, а допомоги нівідкіля немає. На селі в нас є амбулаторія — де в цей час уже нікого не було. Я з великими труднощами добрався до дому нашого лікаря. Вона оказала мені першу допомогу. А якби гірше стало? Виходить, якщо є в тебе гроші хороші — допомога хворому буде. А як ні — лягай живим у землю. Щоб не мучитись. А раніше як я хворів — страшно згадати. Стаціонарні лікарні позакривалися. Ціни піднялися. А зупинити їх нікому.

Депутати обіцяють золоті гори, а на ділі нічого немає. Я звертався до Ахметова, щоб надав допомогу на проведення газового опалення в квартирі. Два роки немає відповіді. Писав Томенку — також не допоміг. Я не буду проти, якщо приїде комісія з Полтави чи навіть Києва і подивиться, в яких умовах живу. Село не відновлюється. Директор товариства "Мусіївське" купує порожні хати і дає на відробіток новоприбувшій сім"ї. Нового нічого не будують. Дитсадок стоїть порожній. У Будинку культури нічого немає для відпочинку людей. На фермах безліч порожніх хлівів стоїть. Таке наше сільське життя.

Анатолій Нерода, с. Мусіївка Хорольського району"

Зараз ви читаєте новину «У селі Мусіївка немає швидкої допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі