понеділок, 25 лютого 2008 18:33

У Полтаві встановлять 40 відеокамер

Із початку року в Полтаві поставили чотири камери відеоспостереження за дорожнім рухом. Найближчим часом планують установити ще 40.

— За підтримки міського голови фірма "Поіск" придбала у Харкові камери, — розповідає Юрій Сулаєв із обласної міліції. — Їх ще не встановили через несприятливі погодні умови. Спостереження за рухом транспорту вже ведеться камерою на площі Леніна, дві стоять на Театральній площі і ще одна — на площі 1100-річчя Полтави. У Комсомольську по вулиці Строна є камера, розглядають питання щодо встановлення ще п"яти.

У Кременчуці є камери на перехрестях вул. Красіна і 40-річчя Жовтня, Першотравневій і Гагаріна, 50-річчя Жовтня та Героїв Сталінграда.

Додаткове відеоспостереження ведеться з фасадів восьми підприємств Полтави по вул. Половка, Калініна, Заводській, Жовтневій, Маршала Бірюзова і Київському шосе.

— Доки у місцях спостереження злочинів не фіксували. Як щось станеться, правоохоронці можуть вилучити відеоматеріал у тих підприємств, — зауважує Сулаєв. — Це вагома інформація для розкриття справи.

— Слідкувати за дорожнім рухом — прогрес, — додає міліціонер. — Але ефективність буде тоді, коли ці відеоматеріали будуть являтися доказовою базою в судах. Тому колегією УМВС і міністром вноситься пакет документів для коригування законодавчої бази і зміни підходу до доказової бази. Нині відео не є визначальним для доказу вини.

Цього року в Полтаві в людних місцях планують установити "тривожні" кнопки. Після їх натиснення на виклик виїжджатиме наряд міліції. Кнопки є в більшості відділень банків і залах гральних автоматів.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві встановлять 40 відеокамер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі