четвер, 30 вересня 2010 16:48

У під"їзді тріщини з долоню та оголена проводка

"Газета по-українськи" склала список 10 житлових будинків у Полтаві, в яких роками не ремонтували підвали, під"їзди і дахи. Жителі в один голос кажуть — розчарувалися в жеках і місцевій владі. Самостійно лагодять будівлі, але повністю вирішити проблеми не можуть.

1. У підвалі 5-поверхівки на вул. Маршала Бірюзова, 42, на Браїлках, вода стоїть цілий рік. Дах не захищає жителів найвищого поверху від дощу. На другому — впала внутрішня стіна нежилої квартири.

2. У будинку на п"ять поверхів на вул. Шевченка, 15 б, біля Березового скверу, живуть переважно самотні пенсіонерки. Вхідні двері поламані. Ліхтарів немає ні ззовні, ні всередині. Вищерблені сходи. Зі стін облізла фарба, повно павутиння. Узимку в підвалі живуть бомжі.

3. На вул. Паризької Комуни, 31, 33 та 33 а, у центрі міста, два одноповерхові та один двоповерховий будинки барачного типу. Усі три підлягають знесенню, та в них живуть люди. Зовні занедбані, із широкими тріщинами вздовж стін. У будинках старі дерев"яні сходи та іржаві газові труби. Немає каналізації, єдиний на всіх туалет надворі.

4. Будинок на вул. Полюсній, 20, зупинка "Вулиця Боженка", має дірявий дах, напівзруйнований під"їзд. У підвалі бомжі розбили стояки, через що там постійно стоїть вода. Із даху вона протікає в шахту ліфта, і той постійно ламається. Газові труби вкриті корозією. Техповерх між дев"ятим і дахом всіяний напіврозкладеними тушками голубів.

5. У 5-поверхівці у пров. Хорольському, 3 на Половках понад 20 років не було ремонту. У під"їзді тріщини з долоню та оголена проводка. У підвалі неприємний запах, землею й іржавими трубами бігають сантиметрові чорні таргани. При вході козирок ледь тримається і може впасти.

Техповерх всіяний напіврозкладеними тушками голубів

6. Малосімейка у пров. Шевченка, 4, зупинка "ЗБВ", також має в підвалі іржаві труби. На п"ятому поверсі між залізобетонними блоками випав цемент і під час зливи вода протікає в квартиру.

7. У 9-поверхівці на вул. Баяна, 8, зупинка "Вулиця Красіна", ЖЕД три роки тому зробив ремонт даху, а про під"їзд забув. У підвалі стоїть вода, поіржавіли труби, розвелися мошки. У під"їзді немає освітлення, вибиті вікна.

8. П"ятиповерхівки на вул. Гребінки, 24 і 24 а, у районі зупинки "Вулиця Красіна", в аварійному стані. Вищерблені сходи, зі стін відпала штукатурка, підвал затоплений. У квартирі N32 і коридорі на останньому поверсі постійно протікає дах, на стінах пліснява.

9. У 5-поверхівці на вул. Крамського, 7, стара автостанція, газові труби в аварійному стані, іржаві. У під"їзді сиплеться штукатурка. У підвалі протікають каналізаційні труби. На третьому поверсі між блоками випала цегла й утворилася наскрізна дірка.

10. Під"їзд будинку на вул. Навроцького, 3, зупинка "Вулиця Красіна" чистий, але на давно не ремонтованих стінах — тріщини. Освітленням займаються жильці. За власний рахунок зробили ремонт у підвалі. Біля входу відійшла колона, яка підтримує бетонний козирок. Він підпертий дерев"яним брусом, у тріщинах.

Зараз ви читаєте новину «У під"їзді тріщини з долоню та оголена проводка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі