пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

У неділю англійської мови вчать безкоштовно

Вивчити іноземну мову в Полтаві можна на курсах у приватних мовних закладах. Місяць навчання коштує 200–700 грн залежно від віку учнів та рівня володіння мовою.

— Я студентка п"ятого курсу історичного факультету, — розповідає 21-річна Наталя Шерстюк. — Вирішила вчити німецьку мову в центрі "Лінгвістикум", бо хочу згодом втупити в аспірантуру. Вивчення іноземної в університеті нічого не дає. Краще створили б курси для бажаючих. Було б більше користі.

За місяць навчання Наталія платить 200 грн. Ходить на заняття по вівторках і п"ятницях.

Найбільше полтавців відвідують мовний центр "Лінгвістикум" та центри вивчення іноземних мов "Статус" і "Лінґва Ленд".

— Нашому центру 15 років, — говорить директор і засновник центру "Лінгвістикум" Анна Рубан, 54 роки. — Навчання триває від чотирьох місяців до трьох років. По неділях курси безкоштовні. Але це для постійних відвідувачів.

У "Лінгвістікумі", окрім англійської, вивчають німецьку, французьку, іспанську, італійську, польську, грецьку та українську мови.

— Іноземці вивчають російську, — продовжує. — У групах по 6–12 чоловік. Набір проводимо протягом року. Улітку ціни дешевші на 20–25 відсотків.

Улітку ціни дешевші на 20–25 відсотків

Після закінчення курсів видають сертифікат.

У "Статусі" потрібно пройти спеціальне тестування для визначення рівня знання мови. Зробити це можна в центрі чи на спеціальній сторінці в Інтернеті.

— Навчання проводиться у вигляді семінарів-тренінгів, — каже 29-річний психолог-методист Сергій Гайдученко. — 80 відсотків навчання приділяємо спілкуванню. Ми не вивчаємо тему й не запам"ятовуємо її. Намагаємося орієнтуватися в ній.

Дітей беруть із 10 років. У групах по шість-вісім чоловік. Термін навчання — два роки.

Зараз ви читаєте новину «У неділю англійської мови вчать безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі