пʼятниця, 02 листопада 2007 07:10

У Миргороді поставили пам"ятник козакам

— У квітні ми оголосили конкурс на проект нового пам"ятника. Із шести запропонованих обрали розроблений скульптором із Полтави Дмитром Коршуновим у співавторстві з Валерієм Голубом, — розповідає заступник міського голови Миргорода Сергій Соломаха, 46 років.

Пам"ятник миргородським козакам відкрили минулої неділі на початку вул. Незалежності перед Краєзнавчим музеєм у Миргороді. Територію навколо нього прибрали й назвали сквером Козацької слави.

На постаменті — козак на зріст 2,75 метра в образі головного героя повісті Миколи Гоголя "Тарас Бульба". Однією рукою він узявся за бік, в іншій тримає люльку. Два пістолі й шабля прикріплені до пояса. Виготовлений пам"ятник із бетону, зовні вкритий міддю.

— Місту він обійшовся в 97 тисяч гривень. Гроші взяли з інвестиційних коштів, — додав Соломаха.

Автор "Миргородських козаків" Дмитро Коршунов викладає скульптуру і малюнок у Полтавському національному технічному університеті ім. Юрія Кондратюка. Пам"ятник із вересня створювали в Полтаві разом з Валерієм Голубом. Хотіли відкрити його на Покрову, 14 жовтня, але не встигли. Коршунов — також автор пам"ятника Марусі Чурай перед драмтеатром.

Зараз ви читаєте новину «У Миргороді поставили пам"ятник козакам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі