вівторок, 17 червня 2008 17:22

У Лохвиці поставлять гойдалки для дорослих

У сквері Пам"яті воїнів Афганців у Лохвиці з 5 червня почали облаштовувати дитмайданчик. Установили гойдалки та гірку. Майданчик будують за кошти міської ради та місцевих підприємців. У райцентрі планують відкрити ще два на вулицях Фрунзе та Пролетарській. У міському парку поставити гойдалки для підлітків та дорослих.

— На майданчику буде ще пісочниця, оригінальний будиночок. У одній половині будуть посадочні місця для мам, в іншій — для дітлахів, — розповідає міський голова Лохвиці Надія Солонець, 59 років.

На час робіт на гойдалки почепили таблички — "Кататися заборонено до 7 червня". Будівельники пояснюють, щоб конструкції вистоялися й не трапився нещасний випадок. Одразу після встановлення на гойдалках каталися до півсотні дітей. Через це кілька з них обірвалися.

— Качелі виготовлені з сертифікованих матеріалів, що можуть витримати вагу дітей, зимові погодні умови, — продовжує Солонець. — Щоб дорослі не каталися, плануємо встановити таблички із віршованими попередженнями. Говоримо дітям, щоб не дозволяли цього робити батькам.

Для молоді і дорослих планують встановити міцні каруселі та гойдалки. Їх поставлять у старому парку, поряд із місцем, де вони були 20 років тому.

За радянських часів у ньому працювали каруселі, гойдалки "човники", велике й маленьке "чортове колесо". У кінці 90-х те, що від них залишилося, здали на брухт.

Будівництво дитмайданчика обійдеться в 19 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «У Лохвиці поставлять гойдалки для дорослих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі