четвер, 24 січня 2008 18:19

У кременчужан із кранів тече зелена вода

21 січня Кременчуцька теплоелектроцентраль додала у воду теплових мереж зелений барвник. Так хочуть виявити неполадки у трубопроводах і водопідігрівальних установках.

— Бойлери підігрівають питну воду технічною. Аби не утворювати накипу в котлах, вона проходить спеціальну хімічну обробку. Таку воду пити не можна, — розповідає Віталій Лазаренко, начальник району теплових мереж Кременчуцької ТЕЦ. — Але через різні дефекти в наших трубах і несанкціоновані врізки в систему опалення забруднена вода може потрапити до водної мережі. Для цього ми і фарбуємо її в зелений колір спеціальним барвником — флюорісцином.

Власники квартир, у яких із кранів потече зелена вода, звертатимуться до ремонтників Кременчуцької філії ВАТ "Полтаваобленерго" для усунення неполадок.

— Випадків отруєння флюорісцином ще не було. Але пити воду з ним не варто, — застерігає Микола Закіпний із міської санітарно-епідеміологічної станції.

Зараз ви читаєте новину «У кременчужан із кранів тече зелена вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі