пʼятниця, 13 червня 2008 17:33

У Кременчуці запустили рейковий автобус

Автор: фото: Віта КОНОВАЛЕНКО
  Єдиний на Полтавщині рейковий автобус із Кременчуцького залізничного вокзалу відправляється у першу поїздку. Усіх бажаючих провезли безкоштовно
Єдиний на Полтавщині рейковий автобус із Кременчуцького залізничного вокзалу відправляється у першу поїздку. Усіх бажаючих провезли безкоштовно

У п"ятницю об 11.00 із перону Кременчуцького залізничного вокзалу урочисто відправили у випробувальну поїздку перший на Полтавщині рейковий автобус за коловим маршрутом Кременчук—Бурти Кременчуцького району—місто Світловодськ Кіровоградської області—Кременчук. Постійно він курсуватиме від сьогодні.

Зовні вагон схожий на великий звичайний автобус. Тільки замість звичних колес пересувається по залізничних рейках. У салоні 95 сидячих та 80 стоячих місць. Оснащений системою кондиціонування. Підйомників для інвалідів немає. Автобус виготовлений у польському місті-побратимі Кременчука Бигдощі.

Перший рейс із кременчуцького залізничного вокзалу відправлятиметься о 7.11. Слідує через Крюків, Маламівку, Білецьківку, Павлівку Кременчуцького району, місто Світловодськ на Кіровоградщині, Недогарки Кременчуцького, станцію Рублівка в Погребах Глобинського району, Мазурівку Кременчуцього району. За день виконує шість рейсів. Останнє прибуття до Кременчука — о 16.26. Курсуватиме автобус щоденно, крім понеділка. Ціна квитка на рейковий автобус до Буртів — 1,79 грн. Проїзд маршруткою туди коштує 3,5 грн. До Світловодська Кіровоградської області, що за 20 км від Кременчука, рейковим автобусом можна проїхатися за 2,3 грн.

— Через кілька днів з"явиться ще один такий автобус, а під кінець року ще два. Вони вже будуть виготовлені сумісно з Крюківським вагонним заводом. Будуть оснащені підйомниками для інвалідів, — розказує начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. — Його швидкість 120 кілометрів за годину. Ще в минулому році на дамбі від Світловодська до Недогарок вона не перевищувала 15 кілометрів за годину. Ці автобуси більш економні, екологічно чистіші.

Маршрути трьох нових рейкових автобусів Остапчук не називає. Кажуть,  вони курсуватимуть між Кременчуком і Комсомольськом, Кременчуком і Полтавою, Полтавою і Гребінкою.

Нині в Україні курсує сім рейкових автобусів.

Зараз ви читаєте новину «У Кременчуці запустили рейковий автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі