четвер, 03 січня 2008 18:39

У Кременчуці відкрився перший в області "МакДональдз"

29 грудня на розі вулиць Київської та 60-річчя Жовтня у Кременчуці відкрили перший на Полтавщині "МакДональдз" — ресторан швидкого обслуговування.

Об 11.00 клоун-чарівник Рональд із трьома дітьми, відібраними серед гостей, перерізав  символічну стрічку. Кременчужан, які зібралися біля входу, запросили всередину.

— Ми відкрили ще два заклади — у Харкові та Кривому Розі на Дніпропетровщині. У 2008-му плануємо побудувати ще п"ять. Намагатимемося охопити і Полтаву, — каже директор із розвитку компанії "МакДональдз Юкрейн ЛТД" Ольга Троян. — У цей заклад вкладено мільйон доларів США. Плануємо, що за рік тут побувають мільйон відвідувачів. Тому очікуємо солідний прибуток. Щороку ресторан поповнюватиме міський бюджет на 330 тисяч гривень.

Кременчуцькі будівельники спорудили його за три місяці. "МакДональдз" має площу 430 кв. м і розрахований на 2,5 тис. відвідувачів щодня.

— Привела двох онуків, восьмирічних Альону та Віталика. Старша онука Анжеліка тут працює. Майже рік вона трудилася у київському "МакДональдзі", платили вісім гривень за годину, — розказує 60-річна Світлана Грінченко. — Купила дітям "ХеппіМіл", куди входять кока-кола, картопля фрі, гамбургер та іграшка. За два заплатила 32 гривні. Вважаю, що це недорого.

У кременчуцькому "МакДональдзі" гамбургер коштує 4 грн, чизбургер — 5, молочний коктейль "МакШейк", кава в зернах експресо — по 6. Пропонують і економ-пропозиції: менший гамбургер і 250 г напою за 4,5 грн. Якщо замість соку взяти морозиво-ріжок, то їжа обійдеться на гривню дорожче.

У "МакДональдзі" є дитяча кімната. Першими її відвідувачами, яких безкоштовно нагодували, стали 12 дітей-сиріт із кременчуцьких шкіл. Саме на стільки осіб розрахована кімната.

До двох вікон ресторану зроблено автомобільний під"їзд — "МакДрайв". У першому водій робить замовлення та розраховується, в другому — отримує їжу. Ця послуга надається цілодобово, а зала закладу працює з 7.00 до 23.00.

Нині тут створено близько 70 робочих місць, працівників ще набиратимуть. За годину роботи обіцяють 7,5 грн. У місяць випробувального терміну — 6,8 грн. Компанія проводить комплексне навчання членів бригади ресторану, які мають уміти працювати на будь-якій станції ресторану — за касою, на кухні чи навіть прибиральницею.

Компанія "МакДональдз" налічує понад 31 тис. закладів швидкого обслуговування у більш ніж 119 країнах світу, щодня обслуговують 47 млн відвідувачів. У 17 містах України діє 60 "МакДональдзів", 22 з них — у Києві.

Зараз ви читаєте новину «У Кременчуці відкрився перший в області "МакДональдз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі