пʼятниця, 14 вересня 2007 07:14

У Комсомольську подорожчає тепло та квартплата

До 1 жовтня сесія Комсомольської міськради перегляне питання про підвищення комунальних тарифів.

Квартплату хочуть збільшити з 97 коп. до 1,45 грн. Ціна опалення квадратного метру зросте на 44 коп. і становитиме 2,44 грн. А за гарячу воду житель Комсомольська сплачуватиме 11,4 грн замість 9,9.

— Восени та взимку плачу за 3-кімнатну квартиру 250-270 гривень щомісяця. Субсидії не дають. Встановила лічильники на газ та воду — щоб економити. Живу без чоловіка з двома дітьми. Працюю бухгалтером, — каже 38-річна Тетяна Литвиненко з Комсомольська.

Міська влада вважає перегляд тарифів виправданим.

— Зросли ціни на енергоносії. За два роки двічі переглядали розмір мінімальної зарплати, а тарифи не змінювалися, — розповідає заввідділу сектору економіки управління житлово-комунального господарства Комсомольська Наталія Тофан, 27 років. — А борг "Комуненерго" за газ складає п"ять мільйонів гривень.

У Полтаві квартплата становить 37 коп. за кв. м житла. Тариф на тепло — 1,93 грн/кв. м. А за підігрів води полтавець віддає 24,74 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Комсомольську подорожчає тепло та квартплата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі