четвер, 06 грудня 2007 20:08

У Кобеляках встановили перші контейнери для сміття

Майже 30 контейнерів для сміття встановили в Кобеляках. Три контейнери міська влада передала школі N2, відділу освіти та санепідемстанції.

— Контейнери встановлювали в місцях, де "історично" виникли купи сміття, — каже мер Кобеляк Олександр Ісип, 32 роки.

Поряд із житловими багатоповерхівками стоять контейнери, куди протягом тижня скидають сміття. По понеділках його забирає сміттєвоз. Поки що вивіз оплачують із міського бюджету. Згодом планують брати з кожної особи, прописаної в будинку, по 1,6 грн на місяць. Для цього заведуть розрахункові книжки, а мешканцям видадуть талони на викидання сміття. За контейнерами наглядатимуть сторожі. Також наглядач буде і біля приміського сміттєзвалища.

До кінця року Кобеляки хочуть закупити ще 10 контейнерів. Один коштує майже 2 тис. грн. Планують встановити їх біля приватних будинків, мешканці яких самотужки вивозять сміття на сміттєзвалище.

— Райрада обіцяла придбати контейнери для держпідприємств, організацій та установ. На жаль, поки слова розходяться з ділом, — говорить міський голова.

Нині держустанови вивозять сміття на звалище під Кобеляками. Його ніхто не охороняє. На вивіз відходів укладають договір із місцевим комунальним підприємством.

Зараз ви читаєте новину «У Кобеляках встановили перші контейнери для сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі