пʼятниця, 09 листопада 2007 07:07

У Кобеляках почали видавати довідки про власність на житло

Із 1 листопада в райцентрі Кобеляки офіційно запрацювало комунальне Бюро технічної інвентаризації. До цього весь район належав до БТІ в Кременчуці.

— Жителі Кобеляк і району могли цілий день простояти в черзі, щоб подати чи забрати документи щодо власності на житло. Або ж місяць чи більше чекати, доки вони надійдуть із Кременчука. Тепер оформлення будь-яких документів проходить удвічі швидше, — говорить заступник директора Кобеляцького БТІ Ігор Пелюхня, 30 років. — Ціни на послуги майже не змінилися, як очікувалося спочатку. Це перш за все пов"язано зі збільшенням середньої мінімальної зарплати, загальним підвищенням цін.

У БТІ 11 працівників. П"ятеро з них перейшли сюди з Кременчуцького відділення. Власного приміщення установа не має, орендують.

— Це нерентабельно, бо доводиться сплачувати майже дві тисячі гривень оренди щомісяця, — розповідає директор БТІ Ніна Ясинська, 57 років. — Своє приміщення нам украй необхідне. Бо працівники сидять в одній будівлі, а архів знаходиться в Будинку культури. Тож і доводиться у кожній справі туди ходити.

На оснащення БТІ у Кобеляках витратили 25 тис. грн з районного бюджету. На ці гроші купили п"ять комп"ютерів, меблі. 13 стільців подарував місцевий лікар-костоправ Микола Касьян.

Зараз ви читаєте новину «У Кобеляках почали видавати довідки про власність на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі