четвер, 08 листопада 2007 07:06

У Градизьку розвелася зграя бродячих собак

На території ринку в селищі Градизьк Глобинського району постійно бігають зграї бродячих собак. Найбільше їх неподалік шашличних, торговців рибою та пиріжками.

Поблизу прилавка з рибою бігає чорний пес. Зненацька вихвачує з рук продавчині копчену скумбрію й тікає. Дорогою біля ринку проїжджає чоловік на велосипеді. За ним женуться й гарчать два великі собаки.

На зупинці сидить і їсть біляш 54-річна Катерина Шульга з села Романівка Глобинського району. Троє собак пильно дивляться на жінку. Та не витримує й кидає їм пиріжок. Тварини гарчать один на одного за здобич.

— Ну хіба можна таке витримати? Шкода не пиріжка, а собак. Навіщо їх приручати, якщо потім завозити і прирікати на виживання? — обурюється Шульга. — Вони ж можуть і покусати. Тоді що? Хто відповідатиме? А тут же й діти ходять.

— Відстрілювати собак не можна. Бо вони перебувають не в мисливських угіддях. Їх треба стерилізувати, — коментує директор Глобинського госпрозрахункового мисливсько-рибальського господарства Валерій Мехеда, 41 рік. — Нам уже два роки ніхто на це не виділяє грошей.

Час від часу зграї бродячих собак з"являються й у центрі Глобиного. У районі притулок для них не відкривають через брак коштів.

Зараз ви читаєте новину «У Градизьку розвелася зграя бродячих собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі