пʼятниця, 28 березня 2008 18:25

У Глобиному завалилася п"ятиповерхівка

Автор: фото: Віта КОНОВАЛЕНКО
  Зранку минулої середи мешканці авіамістечка в Глобиному побачили завалену стіну п’ятиповерхівки. Кажуть, що був гучний грюкіт і багато пилу
Зранку минулої середи мешканці авіамістечка в Глобиному побачили завалену стіну п’ятиповерхівки. Кажуть, що був гучний грюкіт і багато пилу

О пів на сьому ранку 26 березня в авіамістечку на околиці Глобиного завалилася середня секція колишнього гуртожитку Кременчуцького льотного коледжу. Обійшлося без жертв.

Цю п"ятиповерхівку по вул. Космонавтів звели 36 років тому. Нині вона належить Глобинському м"ясокомбінату.

— У сусідньому приміщенні дві бригади штукатурів із Закарпаття роблять ремонт кімнат. Говорять, що потім господар буде їх продавати, — каже жителька авіамістечка, називатися відмовляється. — Вони зазвичай працюють із шостої години ранку. Але бувають тут і глобинські бригади робітників. Та вам ніхто нічого не скаже. Хлопці бояться, бо працюють на господаря приміщення Кузьмінського. Якщо вони вірять у Бога, їм дякувати йому треба, що залишилися живі. Один із них розповідав, що почув страшний грюкіт, коли пішов у туалет. Потім було багато пилу. Вранці приїздило чимало машин, дехто фотографував розвалини.

Територія завалу обгороджена жовтою стрічкою. Бригад із Закарпаття не було. Робітників зранку кудись забрали автобусом, бо середа — неробочий день.

— Це був плановий демонтаж секції п"ятиповерхівки, — запевняє начальник Глобинського райвідділу МНС Віктор Захарчук, 32 роки. — Підрядником робіт виступив Глобинський райагробуд. Руйнування проводилося за допомогою домкратів. Після проведення демонтажних робіт можлива реконструкція будівлі.

Віктор Миколайович додає, що хлопцям, які там робили ремонт, нині не до спілкування.

На підприємстві спростовують інформацію, що його працівники були задіяні на демонтажі. Натомість чоловік із райагробуду, який не хоче називатися, каже, що у сусідньому приміщенні будуть спа-салони та тренажерні зали. А на першому поверсі вже діє сауна.

— Я не вважаю за потрібне інформувати населення про проведення цих робіт. Приміщення є власністю м"ясокомбінату,  ми маємо право робити з ними все, що хочемо, — говорить 55-річний Олександр Кузьмінський, засновник групи глобинських підприємств, провідним серед яких є Глобинський м"ясокомбінат. — Демонтаж проводитимемо і надалі. Із загальних 90 метрів приміщення залишимо 60. Зруйнуємо також праву частину будівлі. Вона не вважається аварійною, а просто нам не потрібна. У п"ятиповерхівці буде гуртожиток для працівників наших підприємств. Кілька днів тому міська рада видала нам дозвіл на демонтаж частини приміщення. Тому я не розумію, чому в місті піднявся такий шум.

Працівниця Глобинської інспекції архітектурно-будівельного контролю каже, що дозволів на будівельні роботи і реконструкцію будинку по вул. Космонавтів не давали. Представник райдержадміністрації також говорить, що йому не відомо, щоб на демонтаж приміщення брали дозвіл чи робили проектно-кошторисну документацію.

Прокуратура Глобинського району почала своє розслідування.

Зараз ви читаєте новину «У Глобиному завалилася п"ятиповерхівка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі