четвер, 03 липня 2008 18:29

У гаражі виготовляли наркотики

У гаражі на вул. Великотирнівській у Полтаві 26 червня працівники СБУ та відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків виявили підпільну нарколабораторію.

— Спершу затримали 24-річного власника гаража, — розповідає Роман Гришин з обласної міліції. — У нього виявили лабораторне обладнання для виготовлення первітину (психотропна речовина для ін"єкцій, викликає відчуття ейфорії, приливу енергії, потім повну відсутність апетиту, анорексію, порушення роботи серцевосудинної системи; в народі називається "вінт". — "ГПУ"), колбочки, ситця для просівання коноплі, наперстки.

Наступного дня міліція обшукала помешкання його 25-річного товариша. Він часто бував у гаражі друга. У хлопця знайшли 1,9 тис. капсул трамадолу, 3 мл первітину, пристрої для куріння маріхуани та нарколабораторне обладнання.

4 червня цього року Кабінет Міністрів України визнав трамадол наркотичним засобом. Одна капсула цього препарату коштує 2–3 грн. В аптеці його можна купити тільки за призначенням лікаря. Трамадол радять вживати для обезболювання в терапії, хірургії, при ортопедичних, судинних та онкологічних болях.

— Речові докази в обох хлопців вилучені, — говорить Гришин. — Тепер вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Відповідатимуть за статтею про незаконний збут та зберігання наркотиків. За це карають на строк до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «У гаражі виготовляли наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі