середа, 03 вересня 2008 14:53

У дитячому таборі пенсіонери влаштовують дискотеки

Автор: фото: Віта КОНОВАЛЕНКО
  Під час концерту в таборі ”Супутник” у селі Дмитрівка під Кременчуком відпочивальники 65-річна Любов Ткаченко у ролі Івана та 63-річна Ніла Полякова в амплуа Галі співають пісню ”Несе Галя воду”
Під час концерту в таборі ”Супутник” у селі Дмитрівка під Кременчуком відпочивальники 65-річна Любов Ткаченко у ролі Івана та 63-річна Ніла Полякова в амплуа Галі співають пісню ”Несе Галя воду”

Нині в спортивному оздоровчому комплексі "Супутник" у селі Дмитрівка Кременчуцького району безплатно відпочивають ветерани Крюківського та Автозаводського районів. Це учасники війни, ветерани праці, діти-інваліди. Із 18 серпня по 6 вересня буде три заїзди по п"ять днів.

Підйом о 7.00. День починається з особистої гігієни та зарядки. Дозвілля минає по-різному: гра в теніс, бадмінтон, шашки, шахи, карти, похід на річку Псел. Із ветеранами працюють культорганізатори.

— Харчування чотириразове. Враховується вік відпочиваючих, а це 60–80 років. У м"яча тут не грають, бо це неабияке навантаження на здоров"я, — каже директор центру соцзахисту пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Лариса Дзюба, 50 років. — Торік був перший заїзд із 50 осіб. Нині плануємо оздоровити 175. Знайомляться з першого дня — ходять у гості, на дискотеки. У нас тут є баяніст, так він зіграє будь-яку пісню.

— Дискотеки — то шо нада. Танцюємо до опівночі. Вчора я навіть розбулася, — розказує Раїса Ласіцина, 70 років.— Знаю вчительку — така прімєрна, а руки на гульках чуть не до неба піднімала. Я була багато де, а не знала, що поруч є таке класне місце, — веде далі жінка. — Мені навіть ніколи в своїй тумбочці прибрати. Готувалися до концерту, випили з дівчатами по сто грамів коньяку для хоробрості, а захід перенесли. Так ми на дискотеку! Дружимо й після "Супутника". Буває, як зустрінемося в парку Мир, так набалакаться не можемо.

— Я тобі вчора шо казав: зітри помаду, щоб як цілуватимеш мене в щічку, її не видно було, — говорить Леонід Межибовський. — Мені 77 років, — шепоче, щоб жінки не почули.

— Це наш перший красавець. Я на нього вже два дні витратила. Та все попусту. Шість разів малювала губи. А щоб кожного разу стирать, помада дорога. Малувато тут чоловіків, — сміється Раїса Ласіцина.

— А для мене готують окремо, бо я діабетчик. Коли помер чоловік, важко це переживала. Раніше гарна була, а тепер зістарілася і в дзеркало не хочу дивитися. Та тут між людьми легше. Я за довгий час уперше заспівала й нафарбувалася, — стримує сльози Нона Петрова, 77 років.

На кожному корпусі загону прикріплена назва та девіз: "Весельчаки" — "Лучше лопнуть нам от смеха, чем от скуки умереть!", "Экстремалы" — "Нам всегда нужна удача, только так, а не иначе!", "Молодежь" — "Ночью не уложишь, утром не найдешь".

Оздоровчий комплекс відвідали ініціатор відпочинку голова Автозаводської райради Володимир Коваленко та депутат Геннадій Алєксєєв. Він усім відпочивальникам подарував футболки з написом "Супутник". Гості поспілкувалися з ветеранами, їх пригостили кавуном.

— Ми подумали, що після дітвори погода дозволить відпочити й дорослим. Ветерани ж не можуть поїхати на море. Ось цьогоріч розпочнемо будівництво басейну, — додає Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «У дитячому таборі пенсіонери влаштовують дискотеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі