пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:09

У Чорнухах закривають пологове відділення

Пологове відділення, що в райцентрі Чорнухи, планують перевести до сусідньої Лохвиці.

— Питання про закриття постало тому, що в нас немає обладнання для підтримування життя 500-грамових немовлят, — розповідає головний лікар Чорнуської центральної районної лікарні Віктор Сколота, 46 років.

Нині жінки народжують в пологовій залі, де одне крісло. На 13-тисячне населення району цього вистачає, бо за рік близько 120 пологів.

— Сільська медицина в агонії. Кадрів немає, медобладнання зносилося на 90 відсотків, постільної білизни не вистачає. Ми не можемо ризикувати життям дітей, але й закрити відділення — не вихід. Людям із далеких сіл доведеться їздити за 50 кілометрів, — каже Сколота.

У листопаді в Лохвиці відкриють центр репродуктивного здоров"я. Там буде жіноча та дитяча консультації, кабінет планування сім"ї, зал для проведення занять із відповідального батьківства.

— За рік обладнаємо три індивідуальні пологові зали та відділення на 25 ліжок, — розповідає завідувач пологового відділення лікарні в Лохвиці Ігор Матюшенко, 44 роки. — Поки що жінки народжують у двох пологових залах. Є одна індивідуальна палата, де провели 48 партнерських пологів.

Зараз ви читаєте новину «У Чорнухах закривають пологове відділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі