четвер, 29 травня 2008 21:32

У Червозаводському 24 родинам дали квартири

Автор: фото: Юлія МІХНО
  Валентин Савченко з дружиною Ярославою та дочками 5-річною Яною та однорічною Віталіною з Червонозаводського Лохвицького району отримали ордер на квартиру. Подружжя чекало на житло сім років
Валентин Савченко з дружиною Ярославою та дочками 5-річною Яною та однорічною Віталіною з Червонозаводського Лохвицького району отримали ордер на квартиру. Подружжя чекало на житло сім років

27 травня у місті Червонозаводське Лохвицького району по вул. Матросова, 22, отримали ордери на квартири у новозбудованій чотириповерхівці 24 родини. Серед них 17 молодих сімей.

— Наша двокімнатна квартира коштує близько 100 тисяч гривень, — розповідає власник однієї з квартир Валентин Савченко. — Держава сплатила з цієї суми 25 відсотків, бо в нас двоє дітей. Про власне житло мріяв сім років, відколи побрався з дружиною.

Мешканці новобудови гаситимуть безвідсотковий кредит протягом 30 років. Сім"ї з трьома дітьми виплачуватимуть лише половину, з двома — 75%.

Зведення будинку почалося 15 років тому на замовлення Лохвицького молочного заводу. Але за кілька років він збанкрутувався, і спорудження припинилося. 2007-го за сприяння голови облдержадміністрації Валерія Асадчева, 54 роки, із обласного бюджету на завершення новобудови виділили 500 тис. грн і 1,5 млн із Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

— Думаю, наступного року разом із Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву закінчимо дім у Чорнухах, де теж велика будівля стоїть. А спільно з лохвицькою владою ми осилимо великий будинок на 97 квартир у Червонозаводському, який знаходиться у власності Фонду держмайна, — говорить губернатор.

Зараз ви читаєте новину «У Червозаводському 24 родинам дали квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі