середа, 17 вересня 2008 20:35

Троє школярів загасили пожежу

Сусіди і друзі-школярі Гліб Матяш, Едуард Білокоз і Віталій Некіпелий вчасно побачили і загасили пожежу в селі Селещина Машівського району.

Як стало відомо на цьому тижні, займання сталося наприкінці серпня на території колишнього ремонтно-транспортного підприємства. Горів сухостій у напрямку лісосмуги, високовольтної лінії, водонапірної вежі та смітника. Звалище до того вже кілька тижнів горіло, на ньому вкотре гасили вогонь.

— Ми біля котельні побачили маленький вогонь, почали його гасити. А потім помітили стовп диму. Побігли туди, а там вогонь розгоряється дужче й дужче, — згадує Гліб Матяш. — Стали піднімати всіх на ноги. Тьотя Таня Гуменко визвала голову сільради по телефону. Він тоже з нами почав збивати вогонь гіллям.

— Я був на звалищі, де працювали пожежники, коли зателефонувала завідуюча дитсадком Тетяна Гуменко, — говорить сільський голова Олександр Кербут.

— Горіла суха трава, зайнялися старі шини, вогонь пішов до посадки в бік залізниці. Я з двома відрами бігав, такі важкі, — каже Едуард Білокоз. — У нас тоді за два дні п"ять пожеж у селі сталося.

— Едик почав глину накопувати у відра, а Максим Матяш, старший брат Гліба, засипав вогонь, — розповідає Віталій Некіпелий. — Я, моя мамка і Гліб носили йому глину відрами.

Пожежу загасили за 40 хв. Бур"яну вигоріло майже гектар.

— Дякую батькам Максима і Гліба Матяшів, Віталія Некіпелого, Едуарда Білокоза за виховання таких гарних дітей. Вони виявили пожежу своєчасно, підняли людей і таким чином вдалося запобігти великій біді. Молодці, сім"ї можуть ними пишатися, — каже сільський голова.

Зараз ви читаєте новину «Троє школярів загасили пожежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі