пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:08

Трибуна стадіону "Ворскла" може обвалитися

На вісім секторів східної трибуни полтавського стадіону "Ворскла" понад рік не пускають глядачів. Закрили й легкоатлетичний манеж.

— Обласне управління охорони праці тимчасово закрило трибуну три роки тому, — пояснює головний інженер футбольного клубу "Ворскла" Борис Потєряйко, 70 років. — На підпорах плит із сидіннями були тріщини. Зараз на них поставили залізні стяжки. А ще на всіх трибунах поперечні підпори по 6 метрів, а на східній — 18 м. Тому встановили датчики, які контролюють вібрацію та навантаження на сидіння. Відремонтували, провели антикорозійну обробку. Загалом на ремонтні роботи наш футбольний клуб використав понад мільйон гривень.

Трибуна не аварійна, кажуть в міському управлінні сім"ї, молоді та спорту. Цього року на неї двічі пускали людей — на святкування Дня знань та Дня міста 23 вересня.

Нині її перевіряють спеціалісти кафедри залізобетонних виробів і кам"яних конструкцій Полтавського технічного університету. Вони визначають, наскільки безпечно там перебувати людям. До 25 жовтня мають дати висновок.

— Згодом плануємо провести повну реконструкцію стадіону, — запевняє заступник начальника міського  управління у справах сім"ї, молоді та спорту Ігор Кіслов, 41 рік. — Через закриття манежу в нас гине такий вид спорту, як легка атлетика.

На стадіоні не проводили ремонту з 1974 року.

Зараз ви читаєте новину «Трибуна стадіону "Ворскла" може обвалитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі