понеділок, 17 березня 2008 16:19

Тетяна Щербак побачила в полі вовка

Учителька англійської мови Тетяна Щербак із села Заїченці Зіньківського району йшла до сусіднього села Пишненки на роботу і побачила в полі вовка. Він її не чіпав, тому жінка швидко пішла далі.

— Єгері постійно слідкують за кількістю вовків, — розповідає голова президії обласної організації товариства мисливців і рибалок Костянтин Боровик, 52 роки. — Планово їх відстрілюють, бо ці хижаки дуже небезпечні. Цьогоріч уже застрелили по вовку в Кременчуцькому, Великобагачанському, Гадяцькому і Пирятинському районах. Щоб не нападали на людей.

На 1 січня цього року на Полтавщині нарахували і поставили на облік 12 тварин. Стільки ж застрелили торік.

— Вовки становлять велику небезпеку для мисливського господарства, — запевняє Костянтин Олександрович. — Одна тварина на рік повинна з"їсти півтори тонни м"яса. Це означає, що на день їй потрібна коза або два зайці. Ми цього не можемо допустити.

Крім вовків, відстрілюють і вовкособак. Їх на облік не ставлять.

З"являються вовкособаки внаслідок схрещення дикої тварини з домашньою собакою. Зовні вони майже не відрізняються від вовка. Через одне-два коліна переходять у хижу стадію.

— Цього року застрелили п"ятьох вовкособак: двох у Решетилівському районі і трьох — у Великобагачанському. Вони небезпечніші від вовків, бо хитріші й не так бояться людину, — каже Боровик.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Щербак побачила в полі вовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі