четвер, 03 січня 2008 18:41

Тетяна Мєліхова народила доньку в новорічну ніч

 

У ніч на 1 січня, за 5 хв. після настання Нового року, 23-річна Тетяна Мєліхова із села Вакуленці Полтавського району народила доньку Вероніку. В обласній лікарні це єдина дитина, яка з"явилася на світ у новорічну ніч. На пологах із жінкою був її чоловік Олександр, 24 роки.

— А ось і наша героїня! — медсестра запрошує до палати. Тетяна тут сама, поруч у ліжечку спить немовля.

Вероніка народилася здоровою, без ускладнень. Дівчинка має зріст 49 см і вагу 3,3 кг. Це перша дитина в сім"ї Мєліхових. Кажуть, ніхто з рідних не народжувався в новорічну ніч.

— У нас це вперше, — усміхається Тетяна. — За нашими підрахунками, дитина мала з"явитися на кілька днів пізніше.

31 грудня в Тетяни почали відходити води. Опівдні вона вже була в пологовому будинку. Перейми почалися близько 21.00.

— Народила швидко. Лікарі досвідчені були, допомогли. Після пологів одна акушерка сказала: "Ось вам і подаруночок", — згадує жінка. — Так що під ялинку я подарунок маю! Обідно тільки, що на кухні два дні готувалися до свята, й нічого не вийшло!

Мати бере немовля на руки:

— Тридцять першого куранти тільки проб"ють — будемо пити за Новий рік, а в п"ять хвилин — за Вероніку!

Пологи в Тетяни приймали акушерка Лідія Собакарь, гінеколог Світлана Овчаренко і лікар-неонатолог Олена Демус.

За першу дитину в сім"ї відтепер даватимуть 12 240 гривень

— Ми вже працюємо понад 20 років, тому пологи в новорічну ніч приймаємо не вперше, — зауважує Світлана Овчаренко. — Це були партнерські пологи, жінка народжувала з чоловіком. Йому було трішки лячно, але поводився він мужньо. Був момент, коли злякався, але взяв себе в руки. Навіть не падав. Я чула, що в новорічну ніч народжуються люди із незвичайною долею.

За першу добу нового року на Полтавщині на світ з"явилося 25 дітей. Крім Вероніки Мєліхової, всі немовлята народилися після другої ночі.

Першими на світ у Кременчуці з"явилися хлопчик і дівчинка. Близько другої години ночі в міському пологовому будинку народився другий син в Інни та Євгена Плотницьких. У другому відділенні міськлікарні N2 майже о другій ночі з"явилася на світ дівчинка. У 23-річної Олени Лукіянчук це перша дитина. Загалом 1 січня в місті народилося по троє хлопчиків і дівчат.

У пологовому відділенні міської лікарні N1 Полтави 1 січня народилося троє немовлят. О 16.35 — хлопчик, о 20.15 — дівчинка і о 22.24 — ще один хлопчик. У районній лікарні — хлопчик і дівчинка.

Жодна дитина не народилася новорічної ночі в Шишацькому, Чутівському, Хорольському, Семенівському, Пирятинському, Оржицькому, Машівському, Котелевському, Кобеляцькому і Глобинському районах.

Із 1 січня 2008 року збільшили державну допомогу при народженні дитини.

За першу дитину в сім"ї відтепер даватимуть 12 240 грн, за другу — 25 тис. грн, на третю і кожну наступну — 50 тис. грн. Торік за всіх новонароджених давали однакову суму — по 8,5 тис. грн.

При народженні першої дитини одноразово даватимуть 4,8 тис. грн, другої — 4840 грн, третьої та кожної наступної — 5 тис. Решту суми щомісяця виплачуватимуть рівними частинами відповідно один, два і три роки по 620, 840 і 1250 грн.

Також держава виплачуватиме допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку. Обсяг виплати залежатиме від середньомісячного сукупного доходу сім"ї в розрахунку на одну особу. У держбюджеті-2008 йдеться, що платитимуть не менш ніж 130 грн.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Мєліхова народила доньку в новорічну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі