понеділок, 02 червня 2008 16:18

Тетяна Кострова на останній дзвоник одягла бабусину сукню

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Випускниці школи №25 Полтави Поліна Закревська (ліворуч) і Надія Єрошкіна у центрі міста біля пам’ятника Слави. Сукні на свято останнього дзвоника позичили в старших подруг
Випускниці школи №25 Полтави Поліна Закревська (ліворуч) і Надія Єрошкіна у центрі міста біля пам’ятника Слави. Сукні на свято останнього дзвоника позичили в старших подруг

У школах 30 травня пройшло свято останнього дзвоника. Центральними вулицями Полтави ходили 11-класниці у формах радянського зразка.

— У нас традиція — сьогодні робити все, що забороняли протягом року, — каже 16-річна випускниця гімназії N9 Ольга Павліченко. — От щойно були в центрі і наші пацани каталися на дитячих машинках. Ще можем кому завгодно сказати, що хочеш. У школі нічого поганого не робили. Треба гарно піти, щоб запам"ятали про нас усе найкраще.

Іде з однокласниками до Білої Альтанки.

— Там відпустимо в небо кульки, пофотографуємося, — підходить Ганна Новікова. — Кожен рік танцюємо вальс під пісню "Куда уходит детство" і кладемо квіти до пам"ятника загиблому солдату.

Після офіційних урочистостей випускники міської школи N7 прямують до центру. Співають пісні про школу і випускний. Усі перев"язані жовто-блакитними стрічками.

— Це ще форма моєї мами, — хвалиться Ольга Костіна. — На той час вони були дуже маленькі. Мені оце дошивали довжину і збоку трохи.

— А це — моєї бабусі, — говорить її однокласниця Тетяна Кострова. — Не знаю, якого року, але дуже стара. У ній багато поколінь пройшло. Я її вкоротила трохи.

Випускниці Поліна Закревська-Бібіч і Надія Єрошкіна зі школи N25 форми позичили у старших подруг.

— Це традиція така. Вони передаються з покоління в покоління. Гарно, але щодня я б так не ходила. У них спекотно, — зауважує Надія.

Більшість школярів танцюють вальс біля Білої Альтанки, без музики.

На лавочці наповнюють одноразові стакани шампанським випускники школи N10.

— Ходим у парк Лялі Убийвовк, у парк "Перемога" і на альтанку, — ділиться 17-річна Олена Передера.

— Ще напиваємося, бо в нас перший раз останній випускний дзвоник, — викрикує один із хлопців.

— Та тихо ти, це звична традиція, — перебиває його Олена.

— Ми обливаємось і п"ємо тут шампанське, — додає нетвереза дівчина. — Ще свій гімн школи по дорозі співаєм.

Цьогорічним тестуванням незадоволені.

— Дуже складні завдання, а нам це сказали лише в цьому році, — зауважує Юлія Головіна, 17 років. — До цього ми не дуже звертали увагу на навчання, не всі українські твори читали, а питання було. Довелося вчитися в середині навчального року, перечитувати книжки. І взагалі — кінець року, весна, а тут ці тести. Вони хочуть закрити так корупцію, але взятки все одно будуть.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Кострова на останній дзвоник одягла бабусину сукню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі