четвер, 10 лютого 2011 17:13

Таксисти їдуть на заробітки до Києва

— Зазвичай у Полтаві таксі — це "ланоси", "сенси" і "лади". А нещодавно на виклик зі служби радіотаксі приїхала жінка новим червоним "мітсубісі". Хотів розпитати, чого на такій шикарній машині таксує, так вона нічого не розказала. По всьому видно, і жінка не бідно одягнена, і машина наворочена. Може, кредит припік. Знайомі розказують, також багато дорогих іномарок у таксі з'явилося, — говорить Олександр Коваленко, 42 роки.

Полтавські таксисти кажуть, часто машини водії беруть у кредит. Їздять у радіотаксі, набивають клієнтуру на міжміські перевезення й поїздки на море.

Полтавський таксист 36-річний Юрій китайським джипом "Санг Йонг" їздить підробляти в Київ:

— Два тижні роблю, на два тижні повертаюся в Полтаву. Коли стає нудно, виїжджаю на місцеву службу, підтаксовую, — розповідає. — У Київ спочатку їздив "жигулями", робив на хазяйській машині. План — тисячу в сутки — мав віддати господарю, собі в кишеню теж клав не менше тисячі. Торік узяв у кредит "китайця" за 180 тисяч гривень. За півтора року можна відбити. У Києві нормальні тарифи. Там пасажир тільки сів у таксі, вже півсотні винен.

У столиці немісцевих таксистів називають остарбайтерами.

— Їх дуже не люблять. Переважно їздять ті, хто відбиває кредит на машину. Вони прибріхують про заробітки, максимум можуть заробити 300 гривень на день, і нам шалено збивають ціни, — каже київський таксист. — Не знають міста, понабирали навігаторів у кредит, возять пасажирів окольними путями, тому виходить, людина платить ледь не вдвічі дорожче.

Зараз ви читаєте новину «Таксисти їдуть на заробітки до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі