понеділок, 11 лютого 2008 16:18

Священиків Київського патріархату виганяють із церкви

Жителі села Бутенки Кобеляцького району молитися ходять до колишньої контори. Там храм святого Пантелеймона.

— Краще б ту церкву по камінчиках розібрали. Аби тільки люди через неї не сварилися, — обурюється голова правління Кобеляцької райспоживспілки Світлана Хмілевська, 56 років. — Приміщення належало спілці. Ми його вирішили продати релігійній громаді святого Пантелеймона. Тоді вона ще була Московського патріархату. Та від них не поступали кошти. А як вийшла постанова про безплатну передачу майна, то й передали їм контору.

2000 року за приміщення райспоживспілка просила 4,2 тис. грн.

— Ми назбирали 420 гривень і заплатили. Більше не змогли, — каже настоятель церкви Іоанна Предтечі з сусіднього села Марківка Дмитро Кулічковський, 46 років. Тоді він служив і в Бутенках. — За два роки розбиту контору відремонтували тисяч за п"ять-шість.

2005-го громада разом зі священиком перейшла до Київського патріархату. Отець Дмитро відтоді служить у Марківці, а до Бутенків приїхав настоятель Василь Сус, 28 років.

— Тепер Московський патріархат виганяє нас. Нам представили рішення господарського суду. Кажуть, що церква належить їм. Ми подаватимемо зустрічний позов, — зауважує він.

Зараз ви читаєте новину «Священиків Київського патріархату виганяють із церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі