четвер, 04 вересня 2008 18:34

Сукні виготовили з поліетиленових пакетів

Автор: фото надане Кременчуцьким комітетом молодіжних організацій
  Студентка Кременчуцького державного політехнічного університету Аліса Стрюк демонструє весільну сукню з поліетилену на Центральному пляжі Кременчука під час обласного чемпіонату з пляжного футболу серед молоді
Студентка Кременчуцького державного політехнічного університету Аліса Стрюк демонструє весільну сукню з поліетилену на Центральному пляжі Кременчука під час обласного чемпіонату з пляжного футболу серед молоді

30–31 серпня на Центральному пляжі Кременчука  проходив молодіжний кубок Полтавської області з пляжного футболу. У ньому взяли участь вісім команд. Переміг "Штурм" із села Садки Кременчуцького району.

Перед фінальною грою дівчата-волонтери з місцевого молодіжного парламенту організували показ мод. Демонстрували сукні з поліетилену.

— Подібні покази на чемпіонатах із пляжного футболу влаштовуємо щороку, — розповідає голова Кременчуцького комітету молодіжних організацій 22-річна Світлана Пищита. — Перший рік одяг для колекції виготовляли з футбольної форми. Трохи її перешивали та змінювали по-своєму. Наступного року моделі були в одязі з газет. Навіть ворота та м"яч ними обклеювали. Торік показ був ще масштабнішим. Вбрання робили з гральних карт та жовто-блакитних стрічок. Цьогорічна колекція з поліетиленових пакетів. Була й сукня із комп"ютерних дисків.

У показі взяли участь 10 моделей. Дівчата майже два місяці виготовляли вбрання. Фасони та моделі створювала Світлана Пищита. Вона навчалася в Кіровоградському інституті економіки і права за спеціальністю дизайнер.

— Я придумувала, а дівчата допомагали втілити ідеї в життя, — говорить Світлана. — Кожна дівчина самостійно від початку до кінця шила свою модель та показувала на пляжі. Сукні готували в нашому офісі. Тут же репетирували виходи. На показі дівчата виходили під заміксовану місцевими діджеями клубну музику.

Щоб поліетиленове вбрання не розпалося, пакети скріплювали між собою скотчем. Лише для деяких суконь зі складними деталями та корсетами використовували смужки з тканини. На всі плаття дівчата витратили майже тисячу великих пакетів.

— Найбільше глядачам сподобалася весільна сукня з білих пакетів, — продовжує. — Її найскладніше було майструвати. На плаття пішло найбільше кульків. Найважче було робити корсет. Якби це була тканина, було б легше. А так кожен пакет шматочками на нього клеїли, щоб він мав суцільний вигляд. Сукні дівчата залишили собі на пам"ять.

Зараз ви читаєте новину «Сукні виготовили з поліетиленових пакетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі