Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 17:44

Студентів стажуватимуть на агрофірмі в Котельві

На базі товариства "Агрофірма "Маяк" у селищі Котельва створять центр підготовки фахівців сільського господарства. Це дасть змогу щомісячно проходити практику 100 студентам-аграрникам, стажуватися викладачам та аспірантам Полтавської аграрної академії.

Ініціатором створення центру стала директор "Агрофірми "Маяк" Тетяна Корост, 54 роки. Вона звернулася до Міністерства аграрної політики.

— Спеціалісти, що приходять працювати в сільське господарство, недостатньо кваліфіковані. Найпоширенішою причиною цього є застаріла матеріальна база закладів освіти, — каже Корост. — А в нашій агрофірмі сучасна техніка. Це господарство європейського зразка.

Для навчання переобладнають двоповерхову будівлю колишньої контори. Облаштують міні-готель, комп"ютерний клас, конференц-залу. Студенти та викладачі харчуватимуться в їдальні. Кращим пропонуватимуть залишитися працювати в господарстві. Забезпечать житлом.

Створювати центр розпочнуть цьогоріч. Держава виділяє 1 млн грн на реконструкцію будівлі.

— Не будемо чекати, доки надійдуть гроші, — розповідає Корост, — одразу після жнив почнемо перекривати дах, ставити євровікна, підводити воду і опалення.

Подібний центр підготовки студентів сільськогосподарських закладів  нині створюють на Дніпропетровщині.

Зараз ви читаєте новину «Студентів стажуватимуть на агрофірмі в Котельві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути