четвер, 10 березня 2011 18:34

Спіймали вісьмох п'яних водіїв маршруток

Полтавська Державтоінспекція зняла відеоролик про порушення правил водіями громадського транспорту. За рік половина  аварій трапляються в обласному центрі. Відео показали перевізникам.

Більшість порушень — висаджування пасажирів на проїжджій частині, неправильний обгін, переповнений салон. Є кадри, де водій відчиняє задні дверцята переповненої "газелі", з яких мало не випадає дівчина. Ще кілька шоферів тільки з четвертої-п'ятої спроби відкривають аварійний вихід, замкнений на ключ.

Перевізники підводяться з місць, дехто посміхається, коли показують порушників.

— Дивись, он твій поїхав, — штурхає сусіда вусань.

На екрані показують, як маршрутка не пропускає пішоходів на переході.

— За 2010 рік за участю водіїв автобусів в області сталися 237 дорожньо-транспортних пригод, половина з них — у Полтаві, — говорить Олександр Штепа, начальник обласної Державтоінспекції.

Торік за кермом п'яними спіймали вісьмох водіїв маршруток. Цього року одного, але двічі.

— Головне для власників — зібрати ввечері виручку. Якщо не дотримуватиметеся законів, будемо суворо карати, — застерігає заступник начальника полтавської ДАІ Микола Стоцький.

Водії автобусів виправдовуються: правила порушують, інакше неможливо заробити.

— Як не брати більше, ніж дозволено, вистачить тільки на заправку й план для хазяїна, — запевняє водій місцевого автобуса Іван, прізвища не називає. — Автобуси ламаються, бо отєчєствєнні. Якби перевіряли кожен, половину не випустили б у рейс. Дехто з водіїв без машини приходить відмічати путівку. Лікарі тоже каждий день не перевіряють. Шофер може сісти за руль випивший.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали вісьмох п'яних водіїв маршруток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі