четвер, 31 липня 2008 18:27

Сонячні опіки лікують сметаною та гусячим жиром

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Косметолог салону ”Імперія краси” в Полтаві Вероніка Сліпко наносить маску з фруктів та овочів на обличчя клієнтці. Вона живить та відбілює шкіру після засмаги
Косметолог салону ”Імперія краси” в Полтаві Вероніка Сліпко наносить маску з фруктів та овочів на обличчя клієнтці. Вона живить та відбілює шкіру після засмаги

Ірина Середа, 23 роки, з міста Хорол допомагала батькам полоти картоплю і спекла спину під сонцем. За порадою мами намазала ушкоджені почервонілі місця сметаною. Вона зменшила опік і пом"якшила шкіру.

Колишня медсестра 59-річна Олена Донець із Полтави при перепіканні на сонці радить потримати уражене місце під струменем води, прийняти прохолодний душ чи прикласти холодний компрес.

— Після опіку шкіра ще до 10 хвилин утримує надлишкове тепло, а вода його забирає, — пояснює вона. — Потім шкіру треба помазати будь-яким пом"якшуючим кремом або гусячим жиром.

Жінка радить деякий час після опіків уникати сонця, бо можуть з"явитися страшні водянки по всій ураженій площі.

Під сонцем шкіра людини старіє, товстішає, на обличчі з"являються зморшки і пігментні плями.

— Під прямим сонячним промінням взагалі не можна загоряти, — розповідає косметолог 21-річна Вероніка Сліпко із салону "Імперія краси" в Полтаві. — Особливо шкідлива засмага для сухої шкіри, вона втрачає свою еластичність. Для неї краще дрібний дощик чи туман. Від сонця та морозу шкіру треба захищати кремами.

Креми для шкіри жінка робить сама з натуральних компонентів.

— Перед виходом на сонце людям із сухою шкірою слід вмитися, а тоді змазати обличчя живильним кремом, щоб пом"якшити шкіру. Якщо шкіра дуже загоріла — треба накласти відбілюючу маску, — каже жінка. — А пігментні плями слід виводити вже восени, бо як зразу братися відбілювати вони розійдуться по всьому тілу.

Живильну та відбілювальну маски для сухої шкіри радить робити із сиру. Для цього треба 1 білок, 1 ч. л. меду, 100 г сиру, петрушки. Усе змішати до однорідної маси й накласти на обличчя на 20 хв. Після цього змити відваром із ромашки, липи, череди. Жирну шкіру відбілюють смородиною, полуницею і лимонним соком.

Захиститися від сонячних опіків можна кремами, спреями чи емульсіями для засмаги.

У магазині "Арбат Престиж" по вул. Леніна в Полтаві продають засоби для засмаги. Спрей охолоджувальний після засмаги "Біокон" — 17,1 грн, емульсія для закріплення — 17 грн, крем для обличчя з підвищеним фільтром захисту — 13 грн. Моделюючий фігуру крем-комплекс для засмаги — 18 грн. Він додатково спалює жири. Кожен засіб має свій ступінь захисту — СПФ.

Пігментні плями слід виводити восени

— Чим вищий ступінь захисту, тим менша засмага, — пояснює продавець-консультант магазину Марина Шипоша. — Світлошкірим і схильним до обпікання — треба фільтр захисту — 12–15. Якщо не сильно обгорають — 5–10. Для дітей беруть — 25–50.

Усі вони водостійкі. Вистачає одного нанесення.

— Прийшли на пляж, скупалися, підсохли й один раз намазалися кремом чи емульсією. Не треба повторювати щоразу, коли заходите в воду, — каже Шипоша.

Після купання в морі лікарі рекомендують змивати з тіла морську сіль, бо вона дуже сушить шкіру.

Зараз ви читаєте новину «Сонячні опіки лікують сметаною та гусячим жиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі