Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 18:56

Солдатам зібрали посилки із солодощами

У селі Селещина Машівського району пройшла міжнародна волонтерська акція "Весняний тиждень добра-2008". Її організувала місцева школа.

— Усі сім днів були розписані погодинно. Визначені дні благодійності, довкілля, традицій рідного краю, — розповідає директор школи Надія Чирва. — Школярі зібрали кошти, речі та іграшки для сиріт, малозабезпечених родин. Прибрали парк та обійстя самотніх односельців. Перерахували і взяли на облік лелечі гнізда. Зібрали посилки з солодощами для солдатів строкової служби — колишніх випускників своєї школи.

Біля річки Тагамлик діти висадили вербову алею, засадили квітами могилу першої сільської вчительки Констанції Лісовської. Дев"ятикласники поприбирали в шкільному саду.

Ольга Дрібна, мати восьмикласника Андрія, на благодійний ярмарок напекла пирогів, наварила вареників. На кошти, виручені за наїдки, придбали подарунки дітям-сиротам.

6-Б клас зібрав гроші для лікування онкохворої землячки. По дворах збирали картоплю для пацієнтів районної лікарні. Дев"ятикласники пішли по обійстях самотніх односельців — обрізали сади, копали і садили городи.

Батьки школярів — Олег Максимич, Віталій Самородов, Віктор Завгородній, Володимир Слободяник, дід Василь Вергелес, матері Ірина Некіпела та Світлана Приходько — відремонтували та пофарбували гойдалки й каруселі. Подружжя Анжели та Дмитра Галавурів встановили лавочки на повір"ї школи. На стадіоні та ігровому майданчику працювали Віктор Кабась, Юрій Шарапа, Олександр Приходько. За цей тиждень побільшало квітників та клумб у селі. Майже 100 батьків взяли участь у волонтерській акції.

До сільського парку на допомогу учням вийшли колективи дитсадка та сільради. Спільне прибирання закінчили святом печеної картоплі.

Зараз ви читаєте новину «Солдатам зібрали посилки із солодощами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути