четвер, 10 липня 2008 17:05

Школяр Олександр Безус витяг із води друга

 

— Я плавав у річці й побачив, що мій друг заходить по шию у воду. До середини річки лишилося десь три метри. Він плавати не вміє, тому я до нього поплив, щоб повернути. І тут він ніби оступився й почав тонути, — розповідає 11-річний Сашко Безус про товариша Миколу, 9 років. — Я ззаду схопив його за шию і штовхав уперед. Періодично відпускав, щоб він відчув ногами дно. Було складно, бо я був у ластах.

29 червня батьки Миколи і Сашка поїхали відпочивати з дітьми до села Петрівка Полтавського району. Шестеро дорослих сіли за кілька метрів від води, четверо молодших дітей до 5 років гралися в піску на пляжі. Микола із Сашком пірнали неподалік берега.

— Ми весь час дивилися на хлопців. Зі сторони нам здавалося, що діти граються, — розповідає 34-річна Сніжана Безус, матір Сашка. — Бачили, як мій син виштовхує Миколу. Ні паніки, ні барахтання у воді не було. Вони не кликали на допомогу. Але коли Саша сказав "потерпи, до берега залишилося небагато", чоловік підбіг до них і витяг Миколу на берег.

Хлопчик був у шоковому стані. На березі плакав. Він не міг пояснити, як це сталося. Його батьки не бажають розповідати про випадок, бояться називати прізвище.

Олександр плавати навчився торік. Батько хлопчика 35-річний Юрій Анатолійович 15 років пропрацював рятувальником у спеціалізовано-воєнізованому аварійно-рятувальному загоні в Полтаві.

— Я добре плаваю, уже й річку перепливав. Тато мені розповідав прийом, як рятуючи людину у воді, убезпечити себе. Бо трапляються такі трагедії, що потопаючий залазить на рятівника й топить його. Усе за дві хвилини минулося, я навіть нічого не встиг зрозуміти.

Після інциденту діти продовжували плавати.

Зараз ви читаєте новину «Школяр Олександр Безус витяг із води друга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі