середа, 05 грудня 2007 18:55

Шкільні сніданки можуть подорожчати

Через підвищення цін на харчі вартість шкільних сніданків та обідів може зрости.

— Сніданок у нашій школі коштує гривню п"ятдесят, а обід від двох до двох сімдесяти, — каже директор Кременчуцької школи N1 Людмила Яшина, 57 років. — Деякі продукти подорожчали, але ми компонуємо меню так, щоб вийти на гривню п"ятдесят. Дорожчі продукти замінюємо дешевшими. За масою обіди та сніданки не урізаємо. Якщо раніше було м"ясо, то його замінюємо котлетою чи біфштексом.

До січня ціни на обіди та сніданки не змінюватимуться, обіцяють у обласному управлінні освіти і науки.

— Постачальники продуктів до січня харчуватимуть дітей за попередніми домовленостями. Якщо немає м"яса чи яловичини, їх можна замінити рибою, курятиною чи субпродуктами, — пояснює методист Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Вікторія Павленко. — Досвід урізноманітнення меню або заміни компонентів існує давно, адже не завжди поступають продукти, що передбачалися.

Видатки на харчування складають від 2,5 до 3,5 грн у день на дитину. Та все залежить від того, на яку суму розраховує місцевий бюджет. На скільки зросте ціна на харчування, ще не відомо.

— На дві з половиною гривні ми не потягнемо. Органи місцевого самоврядування Миргорода та Комсомольська вже внесли корективи в бюджет і збільшили видатки, — додає Павленко.

Із нового року місцеві бюджети збільшуватимуть видатки на забезпечення харчуванням пільгових категорій дітей.

Зараз ви читаєте новину «Шкільні сніданки можуть подорожчати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі