пʼятниця, 06 липня 2007 07:15

Сиротам доплатили за харчування

Десятеро сиріт Лубенського професійного ліцею після ревізії працівників КРУ отримали до 3,6 тис. грн компенсації за недоплату в харчуванні. Частково продуктами.

— Для дітей-сиріт передбачене щоденне триразове харчування, — каже Віталій Сьомік з обласного контрольно-ревізійного управління, яке проводило перевірку ліцею. — Обіди учнів ліцею протягом двох останніх років обходилися в 10 гривень.

За два роки норма на харчування зросла до 17 грн.

— Листа з облуправління освіти й науки про це ми отримали аж цього року в травні, — виправдовується директор ліцею Іван Левченко. — Ті копійки, що надходили з держбюджету, ми розподіляли ще за старими нормами. І намагалися харчувати всіх. Сиріт три рази в день, інших — по разу.

Відповідна постанова уряду  вимагає харчувати безкоштовно учнів пільгових категорій закладів середньої освіти. Торік на це із держбюджету до Лубенського ліцею надійшло 25 тис. грн, цього року — 30. Їх ледь вистачає на харчування сиріт. Решту коштів роздобули за рахунок спонсорської допомоги. Завод "Комсомолець" виділив 5 тис. грн. Це найбільша допомога за всі роки існування ліцею.

Зараз ви читаєте новину «Сиротам доплатили за харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі