четвер, 04 грудня 2008 15:31

Синтетичні ковдри підходять алергікам

Під правильно підібраною ковдрою не має бути ні жарко, ні холодно. Вона повинна зберігати тепло та вільно пропускати повітря. Подружнім парам психологи радять, аби кожен вкривався власною ковдрою. Це усуне суперечки та дасть змогу добре виспатися.

— Є три види ковдр — літні, зимові, а також ті, які можна використовувати в будь-яку пору року. Найкращі, звичайно, ковдри із натуральних матеріалів, — радить продавець магазину "Едем" у Полтаві 22-річна Лідія Федій.

Восени та взимку популярні пухові ковдри. Вони найлегші й найтепліші. Однак пух вбирає вологу та швидко сиріє. У такій ковдрі можуть завестися кліщі. Щоб цього не трапилося, пухову ковдру потрібно постійно просушувати.

— Ковдри із натуральною вовною бувають зимові, полегшені та суперполегшені, — зауважує продавець. — Чим менше в ковдрі вовни — тим вона холодніша. Найтепліші — наповнені альмійською вовною. Та вони важчі від пухових. Така ковдра також вбирає вологу і запахи, але вони швидко вивітрюються.

Пух вбирає вологу та швидко сиріє

Федій каже, інколи покупці запитують ватні ковдри. На заміну їм пропонують ковдри із бавовняним наповнювачем.

— Оці ковдри справді універсальні, — говорить жінка. — Ними можуть вкриватися навіть алергіки. Вони теплі та легкі.

Алергікам у магазині пропонують також ковдри із синтетичними наповнювачами. Мінус — інколи під ними може бути парко.

Є в продажу ковдри, заповнені бамбуковим або шовковим волокном. Вони найдорожчі за ціною. Не підходять для зимових холодів. Для всіх ковдр використовують сатинові, бавовняні чохли. Вони не затримують повітря.

— Пропонуємо ковдри вітчизняного виробника із Чернівців, Харкова, Запоріжжя. Якісні ковдри австрійсько-української фірми "Біллербек", — переказує Лідія Федій.

Дитячі ковдри також продають із різними наповнювачами. Від дорослих вони різняться лише розміром.

Ціна дорослої ковдри від 140–770 грн, дитячі коштують 125–340 грн.

Зараз ви читаєте новину «Синтетичні ковдри підходять алергікам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі