пʼятниця, 06 липня 2007 07:12

Селяни моляться в колишньому магазині

У центрі села Мачухи Полтавського району на місці колишнього храму, зруйнованого в радянські часи, будують церкву Святого Івана Богослова.

Зараз селяни ходять на Службу Божу до колишнього магазину. 10 років тому начальник виробничо-технічного відділу Полтавського відділення бурових робіт "Укрбургаз" Володимир Стасенко викупив це приміщення для громади. Щоб добудувати нову церкву, колишній магазин хочуть продати.

Директор приватної фірми "Бірюза" з Полтави Микола Передерій допоміг технікою для будівництва церкви. Народний депутат Андрій Веревський виділив гроші на проект, а приватний підприємець із Полтави Олександр Коновал придбав чотири дзвони.

— Місцеві майстри для храму намалювали ікони, різьбяр Олександр Телятник зробив дерев"яні рами, — розповідає настоятель храму отець Василь. — Внутрішнє оздоблення виконають мої земляки зі Збаразького району Тернопільської області.

На Полтавщині за рахунок парафіян будують 12 храмів Української православної церкви Київського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Селяни моляться в колишньому магазині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі