вівторок, 24 червня 2008 18:34

Село Семенівка на Полтавщині зводить пам"ятник жертвам Голоду

Силами громади в селі Семенівка Великобагачанського району будують пам"ятник жертвам голодомору. Його зведення ініціював колишній житель селища, юрист і громадський діяч 62-річний Іван Войцун. Нині він живе в Харкові.

— Майбутня композиція — це дві гранітні брили правильної форми, — розповідає головний архітектор району Юрій Дуганов, 48 років. — Їх встановлять таким чином, щоб у просвіті виднівся хрест 3-метрової висоти. До підніжжя пам"ятника вестимуть східці. Поставлять його у сквері в центрі Семенівки. Там є обеліск загиблим воїнам.

На будівництві працюють комунальні служби району, приватне підприємство "Комунар". Уже залили фундамент. Готують бетонну основу під монумент.

Пам"ятник планують відкрити в листопаді цьогоріч.

У Великобагачанському районі від голодомору померло 6876 осіб із 77 населених пунктів.

Місцеві краєзнавці та пошукові загони зібрали 300 свідчень подій 1932–1933 років. Список встановлених імен померлих від голодомору передали до редколегії обласної Книги пам"яті.

Зараз ви читаєте новину «Село Семенівка на Полтавщині зводить пам"ятник жертвам Голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі