четвер, 18 вересня 2008 20:41

Самоклейка для вікон знімає фарбу

37-річна полтавчанка Ніна Мокляк наприкінці вересня заклеює щілини у вікнах.

— Я роблю це, поки ще не захолодало та вікна сухі, — каже. — Торік вирішила спробувати самоклейку для вікон. Вона така, як скотч, тільки білого кольору. Продавщиця запевняла, що гарно клеїться й не знімає фарбу. Але навесні, коли потепліло й розклеювала вікна, фарбу так познімало, що довелося всі вікна перефарбовувати! Більше експериментувати не хочу. Буду перевіреними способами обклеювати.

Щілини в рамі Ніна Мокляк затикає поролоном, що клеїться.

— Можна і ватою, і ганчірками, — каже. — Але поролоном швидше й видаляти його потім легше — одним рухом руки. А вату треба виковирювати. Одна упаковка коштує п"ять гривень. Її вистачає на одне вікно.

Жінка бере старе простирадло, розрізає на смужки завширшки 5 см.

— Раніше заклеювала спеціальним папером. Тепер перейшла на тканину. Її відклеювати потім легше. І рами відмивати теж. А папір доводилося відмочувати, відшкрябувати.

Тканинні смужки Мокляк намазує клейстером.

— У літр киплячої води вливаю п"ять столових ложок крохмалю, розведеного холодною водою, — пояснює. — Як закипить, знімаю із вогню. Даю охолонути. Тоді намазую. Ще можна господарським милом або кефіром.

Папір для обклеювання вікон коштує 1,5 грн. Його теж намазують клейстером або кефіром.

Зараз ви читаєте новину «Самоклейка для вікон знімає фарбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі