четвер, 16 грудня 2010 17:39

Родині загиблого міліціонера подарували квартиру з ремонтом та меблями

До роковин трагічної загибелі сержанта Лубенського міськвідділу міліції 26-річного Євгена Пелиха керівництво обласної міліції вручило його дружині Наталії та сину 2-річному Михайлу ключі від однокімнатної квартири.

Торік 26 жовтня Євгена вдарив у груди ножем психічнохворий місцевий житель. Чоловіка затримали за підозрою у вбивстві. Разом із медсестрою міліціонер супроводжував хворого до психоневрологічного диспансеру. Коли підозрюваного вели до автомобіля "швидкої", той вихопив ножа та різонув Євгена. За кілька днів правоохоронець від отриманих травм помер у лікарні.

— У Євгена залишилася дружина та маленький син, копія батька, — розповідає Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Житла власного до сьогодні не мали, винаймали квартиру. Коли чоловік трагічно загинув, жінці довелося платити за зйомну квартиру великі гроші. Одній їй було досить складно, та з проханням допомогти отримати квартиру до нас вона не зверталася. Це була ініціатива керівництва міліції.

Однокімнатку в новобудові у Лубнах для родини придбав спонсор — Новооржицький цукровий завод. Місцеві бізнесмени зголосилися допомогти грошима та будматеріалами для ремонту помешкання. Бюджетних коштів на житло не витрачали.

— Жінка плакала, бо не сподівалася на такий подарунок, — каже Юрій Васильович. — Максимум, на що розраховувала, — матеріальна підтримка. Водночас раділа й горювала, що квартира дісталася за таких трагічних обставин.

У новому житлі зробили ремонт. Там є меблі, побутова техніка.

— На Святого Миколая керівник обласної міліції Олександр Рудяк пообіцяв подарувати родині також холодильник та пральну машину, — додає Сулаєв.

Із 1990-х на Полтавщині під час виконання службових обов'язків загинули 24 міліціонери. 11 родин загиблих претендують на покращення житлових умов.

— Родині Пелиха вручили квартиру, бо вони зовсім не мали де жити. Решта сімей загиблих міліціонерів мають бодай якесь житло, — пояснює Юрій Васильович.

У подарованій квартирі правоохоронці поставили портрет загиблого колеги. Згадують, він завжди був товариським, гарно виконував свою роботу. Дружина Наталія про те, що сталося, згадувати не хоче.

— Їй дуже боляче. Лишень рік минув, — говорить Юрій Сулаєв.

Зараз ви читаєте новину «Родині загиблого міліціонера подарували квартиру з ремонтом та меблями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі