середа, 09 липня 2008 20:03

Рис подорожчав удвічі

На ринку кілограм довгастого рису коштує 9,5 грн, пропареного — 10 грн. За місяць він подорожчав удвічі.

— За останні місяці рис мало не щодня дорожчав на дві гривні. Ще у червні був по п"ять гривень. У Ізраїлі на нього дефіцит, а наші власті, шоб цього не допустить, рішили ціни піднять, — скаржиться продавець на центральному колгоспному ринку в Полтаві Ірина Веньямінова, 44 роки. — Тепер люди більше, ніж по півкілограма не беруть. Та й в оптовиків я тепер багато не закупляю, бо тоді цілий год прийдеться самій тільки рис їсти.

У магазині "АТБ" 1 кг дрібнозернистого пропареного рису коштує 12,65 грн, круглозернистий — 9,39 грн, довгозернистий — 11,55 грн. Ціни на інші крупи не змінилися. Гречка — 4,35–4,39 грн/кг, пшоно — 5,89–5,59 грн, горох — 3,55–3,79 грн.

В Україні рис в основному привозний. Найбільші виробники цього продукту — Китай, В"єтнам та Індія — почали обмежувати його експорт. Тому ціни на рис зросли.

У магазинах райцентру Велика Багачка рис подорожчав на третину.

— Ще три тижні тому круглий брала по шість гривень за кіло, а тепер уже дев"ять, — каже великобагачанка Олена Довженко, 37 років. — А в мене всі люблять плов, голубці й рибні котлети. Будемо переходити на горох і вівсянку.

Зараз ви читаєте новину «Рис подорожчав удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі