Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 18:48

Рибалки скинулися на зариблення Сухого Кагамлика

22 квітня в річку Сухий Кагамлик, що в селі Погреби Глобинського району, випустили 700 кг малька дзеркального та звичайного коропа. Востаннє 400 кг риби сюди привозили 10 років тому.

— Рибні запаси збідніли, — розповідає керівник сільської первинної організації Товариства мисливців і рибалок Микола Коноваленко, 55 років. — Із рибалок зібрали по 50 гривень. Здавали по бажанню, ніхто нікого не примушував. А любитель-рибалка Андрій Чорногуз здав 3 тисячі гривень. Металевими сітками загородили ділянку води від дамби до дамби. До наступної весни на тій території ловити рибу не можна. Через рік видамо талони зі штампами на дозвіл рибалити тим, хто сплатив внески.

Коропа привезли з розплідника села Бугаївка Глобинщини. Кілограм малька коштує 18 грн. Коли його випускали в Сухий Кагамлик, зійшлися рибалки й селяни.

— Тепер вага випущеної риби від 30 до 80 грамів. Восени короп важитиме майже кілограм, — додає Коноваленко. — Можна буде порибалити на вудку і відпочити.

Зараз ви читаєте новину «Рибалки скинулися на зариблення Сухого Кагамлика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути