четвер, 03 квітня 2008 20:46

Реставрували запис голосу Василя Симоненка

  Василь Симоненко народився 1935 року в селі Біївці Лубенського району
Василь Симоненко народився 1935 року в селі Біївці Лубенського району

17 травня поблизу села Біївці Лубенського району пройде свято "Етновесна на батьківщині Василя Симоненка".

Нардеп Микола Томенко виділив 10 тис. грн на відкриття другої кімнати музею в Тарандинцівській школі ім. Симоненка.

— Спеціально до свята реставрували запис голосу поета, — розповідає керівник шкільного музею Світлана Яценко, 53 роки. — Запис був на касеті, тепер на диску "Лебеді материнства: живий голос Василя Симоненка". На ньому автор читає близько десяти своїх віршів, там також музичні твори на його вірші з фондів Українського радіо.

Музей при школі існує 10 років. У ньому зберігають оригінал табеля Симоненка, класні журнали, акт про народження, автобіографію. Цього року тут з"явиться костюм хрещеної письменника.

— Свято проходитиме біля криниці святої Параскеви, — каже голова Бієвецької сільради Ніна Остапенко, 41 рік. — Раніше тут проводили ярмарок, на який з"їжджалися з усієї округи. Батюшка освячував тут воду. Усі почали думати, що ця криниця свята.

Фонд Миколи Томенка спільно з Національною радіокомпанією України планує випустити аудіо-видання "Класика української літератури". На диску будуть голоси Лесі Українки, Павла Тичини, Максима Рильського, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Василя Стуса, Остапа Вишні, Олеся Гончара та багатьох інших.

Зараз ви читаєте новину «Реставрували запис голосу Василя Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі