вівторок, 12 серпня 2008 18:09

Решетилівський елеватор "НІБУЛОНу" за добу переробляє 3,5 тисячі тонн зерна

Підприємство "НІБУЛОН" є одним із найбільших національних сільськогосподарських товаровиробників та інвесторів. Його вкладення в сільське господарство за 17 років перевищили 1,3 млрд грн. За останні три роки "НІБУЛОН" тричі посідав перше місце серед українських експортерів зерна і був нагороджений грамотою Міністерства агропромислового комплексу України в номінації "Зернотрейдер року".

— "НІБУЛОН" може не боятися конкуренції з європейськими підприємствами, тому що це настільки сильна компанія, що за деякими параметрами вона перевищує європейський рівень, — казав Штефан Крессе, радник із сільського господарства і продовольства посольства Німеччини в Україні. Він не раз бував на підприємстві.

Компанію "НІБУЛОН" створили 1991-го – в рік набуття незалежності Україною. Його генеральним директором незмінно є Олексій Вадатурький. Торік йому присвоїли звання Героя України.

Олексій Вадатурський, досягнувши висот у бізнесі, завжди пам"ятає про дітей. Компанія надає допомогу міським і сільським навчальним закладам, будинкам культури, бібліотекам у придбанні сучасного комп"ютерного, копіювального, музичного обладнання. І робить це систематично. Розроблена програма "НІБУЛОНівський стандарт". Згідно з нею школам, дитсадкам та інтернатам надходить необхідна допомога.

"НІБУЛОН" опікується православними храмами і церквами, систематично допомагає добродійним фондам, дітям-сиротам, інвалідам, організаціям ветеранів війни та праці.

30 підрозділів компанії розташовано у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Полтавській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Житомирській та Чернігівській областях. 25 тис. власників землі довірили компанії понад 70 тис. га сільгоспугідь. Зі стабільною роботою "НІБУЛОНу" пов"язано благополуччя майже 35 тис. громадян України та членів їхніх сімей.

У компанії працює 3,2 тис. осіб, їхній середній вік — 29 років. "НІБУЛОН" підтримує зв"язок із 14 вищими навчальним закладами. Тут довіряють молодим високоосвіченим кадрам і дають їм можливість для самореалізації та розвитку.

Автоматизований елеватор компанії "НІБУЛОН" у селищі Решетилівка на Полтавщині відкрили 2006 року.

Комплекс побудували менш, ніж за три місяці. Він має можливість сушити зерно на сучасному устаткуванні виробництва США з продуктивністю 3–3,5 тис. т на добу, очищувати зерно з продуктивністю 2 тис. т на добу, відвантажувати на залізничний транспорт із продуктивністю 3,5 тис. т на добу.

— Ми працюємо напряму з виробниками і стараємося платити господарствам найвищу ціну, — розповідає директор філії "Решетилівська" Валерій Реуцой. — На підприємстві працює сучасна лабораторія з імпортним обладнанням. Тут проводимо аналізи зерна, що відповідають світовим стандартам.

Ось на територію елеватора заїжджає КамАЗ із ячменем. Його привезли з господарства підприємця Василенка із села М"якеньківка Решетилівського району. Охорона її реєструє. Далі машина під"їжджає до лабораторії, де за допомогою автоматизованого обладнання Rakoraf відбирають проби (в кількості 2 кг).

— Тут визначають якість культур, що надходять, — пояснює лаборант Тетяна Клименко. — На полицях у посудинах зберігаються відбори із зерна різних культур. Вони лежать тут  добу, доки не проведемо повністю всі остаточні аналізи, за якими робимо розрахунки про оплату відповідно до якості зерна.

Після цього машина їде на вагову. Потім авто розвантажують і по транспортерах зерно висипають у ємності зберігання, де воно перебуває до моменту відвантаження. При необхідності збіжжя засипають у вагони й везуть на термінал у місто Миколаїв. Зерно з Решетилівського елеватора, при відсутності реалізації в Україні, експортується в країни Європи та всього світу.

На елеваторі встановлено очисне обладнання, що збирає і нейтралізує пил із зерна. Кожен робітник має спецодяг та засоби особистого захисту. Вітчизняні та іноземні делегації, що приїздять на елеватор, завжди відзначають високі технічні характеристики обладнання та значну увагу, яку приділяє екології керівництво Решетилівського елеватора.

На території підприємства ростуть молоді берези, тополі, ялини. Деревця посаджені руками робітників.

Це настільки сильна компанія, що за деякими параметрами вона перевищує європейський рівень

— Посадили їх весною цього року. Берізки та ялинки закупили в полтавських лісівників, а пірамідальні тополі привезли з Кременчука, — каже Реуцой. — Стараємося своїм виробництвом не завдавати шкоди довкіллю.

А такі, здавалося б, дрібниці — ознака високого професійного та морального рівня компанії.

Зараз ви читаєте новину «Решетилівський елеватор "НІБУЛОНу" за добу переробляє 3,5 тисячі тонн зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі