четвер, 23 жовтня 2008 19:46

Ремонтантна полуниця плодоносить до морозів

— Коли наші солдати під час війни ввійшли в Німеччину, то вивозили звідти все, що могли. Тоді в німців вони украли і ремонтантну полуницю. Мені подарували один саджанець. А з нього згодом я розвела до півсотні кущів, — розповідає 68-річна Марія Кравченко з Полтави.

Ремонтантну полуницю жінка вирощує 22 роки. Вона плодоносить із травня до пізньої осені й швидко розмножується. Плоди солодкі й ароматні.

— Сама уже не саджаю, бо й так вистачає. А проріджую, бо рясно росте, і продаю восени, — каже жінка. Десять саджанців на центральному ринку в Полтаві вона продає за 20 грн. — Її краще садити восени — у вересні-жовтні, щоб до весни вона добре вкоренилася. У спеку — висохне. А зараз посади, полий і ростиме. Та й дощі помагають.

Ягоди жінка радить садити окремо від іншого виду полуниць своєрідними стрічками із 3–4 рядків. Між рядками та рослинами в них відстань має бути 15–20 см, між стрічками 90–100 см. Так зручно поливати та доглядати за рослинами.

— У людей полуниця тільки весною. А в мене та, що добре вкорениться, з весни й до морозу цвіте й родить. І мінусової температури не боїться, — хвалиться Кравченко. — Як тільки відчує мороз — закривається, ніби ховається. А як сонечко — знову розцвітає.

Зараз ви читаєте новину «Ремонтантна полуниця плодоносить до морозів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі