вівторок, 03 червня 2008 18:30

Ректора агракадемії обиратимуть таємним голосуванням

7 травня в 65-річного ректора Полтавської аграрної академії Віктора Писаренка завершився черговий 5-річний контракт на цю посаду. Ректором Писаренко був 12 років. Із 24 травня в газеті "Голос України" опубліковано оголошення про конкурс на заміщення вакансії.

— Є ціла технологія виборів, — говорить проректор з навчальної роботи академії Микола Опара. — Протягом двох тижнів Міністерство аграрної політики приймає заяви. Потім дають тиждень на зустрічі з кандидатами на посаду. У колективі академії збирається конференція. Обиратимемо ректора шляхом таємного голосування. Багато людей хотіло б, щоб ректором залишився Віктор Микитович.

Віктор Писаренко родом з Миколаївщини. У 27 років здобув кваліфікацію вченого агронома. 1985-го захистив докторську дисертацію. Із 1990-го Писаренко працює професором кафедри ботаніки в аграрній академії. За рік став завідуючим цієї кафедри. А 1996 року його обрали ректором.

— Він енергійна та проста людина, — розповідає Опара. — На дверях кабінету немає написаних годин прийому. Усім охоче допомагає. Окрім навчальної роботи, займається бджільництвом. Питав у нього, чому саме цим, а він каже: "Мені імпонує в бджолах їх невтомна енергія та працьовитість". Два роки тому Віктор Микитович захотів навчитися грати на акордеоні. Вечорами займався з учителем. Зараз уже концерти може давати.

Дружина Писаренка Людмила працює економістом. Двоє синів Володимир та Павло працюють в академії. Є четверо онуків.

Зараз ви читаєте новину «Ректора агракадемії обиратимуть таємним голосуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі