середа, 12 грудня 2007 16:09

Протоієрей Володимир установив хрест на дзвіниці

"Коли на дзвіниці власноруч встановлював хрест, зібралося дуже багато людей. Деякі плакали. Нарешті через 70 років у Глобиному з"явився церковний купол! Два тижні в райцентрі лише про це й говорили", — розповідає про будівництво православної церкви Московського патріархату благочинний Глобинського району протоієрей Володимир Хохідра, 42 роки.

Михайлівську церкву на 250 прихожан зводять у Глобиному на центральній вулиці Леніна. Колись тут стояв однойменний храм. Його  зруйнували в 30-х роках минулого століття.

Висота нової церкви 27 м. На неї пішло понад 300 тис. цеглин. Встановили п"ять бляшаних куполів. Їх виготовила бригада з Кременчука. Вага центральної бані — майже 2 т.

— Почали відновлюватися забуті раніше навички роботи з жерстю. Наші куполи мають оригінальну кружевну окантовку, якої немає на жодній церкві Полтавщини, — додає протоієрей.

На будівництві працює бригада з шести осіб. Вони з Західної України. Їх поселили в невеликому газифікованому приміщенні неподалік молитовного дому. Парафіяни варять їм їсти.

— Бригада обізнана у зведенні церков. Люди — набожні, розуміють, як слід поводитися, — зазначає отець Володимир.

Сторожа на будівництві немає. Кілька років тому місцеві жителі покрали тут дошки й цеглу. Священик зловив одного з крадіїв. Говорить, що вже два роки шкоди не роблять.

На будівництво церкви витратять майже 2 млн грн. Це пожертвування мирян, райагробуду, місцевих агрофірм, підприємств, бізнесменів. Вагомий внесок робить Глобинський м"ясокомбінат.

Будівництво триває шостий рік. Відкрити церкву планують 21 листопада 2008 року — на свято архістратига Михаїла.

Зараз ви читаєте новину «Протоієрей Володимир установив хрест на дзвіниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі