четвер, 27 листопада 2008 14:37

Прострочене м"ясо збиралися продавати на ринку

38 ящиків прострочених на місяць курячих стегенець із США минулого тижня на одному із полтавських складів виявили працівники обласної ветеринарної міліції.

— Міліціонери натрапили на розвантаження стегенець, — розповідає Яна Холодна з обласної міліції. — На складі смерділо, було брудно. Документів на товар водій не показав. А приватний підприємець, якому доставили товар, зник, як побачив міліцію. На упаковці стояла дата виготовлення 19 серпня 2007 року та кінцева дата реалізації — 19 серпня 2008-го. Було написано "Продукт США для експорту в Росію". Товар збиралися продавати на Центральному ринку.

Тепер міліція буде перевіряти весь ланцюг постачання цих стегенець.

Продавець м"яса із Центрального ринку 48-річна Марина каже, що на ринку зараз продають багато польської та бразильської свинини:

— Місцевої мало, тільки яловичина ще не імпортна. Грузчики як поносять вранці м"ясо, так зразу знімають одяг, бо він воняє. Її ж їсти не можна. На вигляд іноземна свинина дуже красива, особливо підчеревина. Суцільні прослойки м"яса. Але відрізнити можна. Польське м"ясо як скляне, має трішки голубуватий відтінок, як придивитися добре.

Головний ветлікар Полтави Іван Петров стверджує, що на ринку немає імпортного м"яса:

— За документами, які нам пред"являють продавці свинини й яловичини, м"ясо тільки місцеве. Із Полтавського, Диканського, Решетилівського, Новосанжарського районів. Можуть продавати залишки завезеного раніше угорського м"яса.

У вересні завезення м"яса з Угорщини заборонило Міжнародне епізоотичне бюро через зареєстровані в країні випадки захворювання тварин на катаральну лихоманку.

На сесії обласної ради у вівторок, 25 листопада, депутати в зверненні до Кабміну запропонували припинити експорт м"ясної продукції, у тому числі через Держрезерв.

Зараз ви читаєте новину «Прострочене м"ясо збиралися продавати на ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі