понеділок, 05 травня 2008 19:01

Пройшов перший кубок Полтави з риболовлі

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Власник ставка в селі Івонченці Полтавського району Василь Завгородній відпускає спійманого коропа у воду. Він важив 1,02 кілограма. Під час змагань більшого не впіймав ніхто
Власник ставка в селі Івонченці Полтавського району Василь Завгородній відпускає спійманого коропа у воду. Він важив 1,02 кілограма. Під час змагань більшого не впіймав ніхто

У суботу в селі Івонченці Полтавського району відбувся перший Кубок міста із риболовлі. На вудки ловили коропів і карасів. Береги ставка поділили на 50 секторів. З лівого рибалили на вудку з поплавком, із правого — на фідер. Зареєструвалися 18 рибалок. Учасників очікували більше.

— Їх налякав можливий дощ, — зітхає організатор Костянтин Маслак, 38 років. 10 квітня у торговому домі "Ватутінський" по вул. Ватутіна в Полтаві він відкрив власний магазин "Риболов" і започаткував цей кубок. — Спортсмени поділені на дві команди. 15 ловлять рибу на поправочну вудку з одним гачком, решта — на кормушку з дна.

За участь рибалки заплатити по 100 грн. Тим, хто змагався із вудкою, видали по 2 кг прикорму для риби.

За умовами коропів відпускали у ставок після зважування, а карасів лишали собі. Для перемоги потрібно було спіймати найбільше риби з 8.00 до 17.30. Переможців визначали в кожній команді.

Найбільшого коропа спіймав власник ставка Василь Завгородній, 49 років. Це сталося о 15.00.

— Спершу було чотири обриви, а тоді спіймав коропа 820 грамів. Потім ще одного кіло двадцять, — хвалиться чоловік. — Обох відпустив, хай ростуть. Вони можуть сягнути до 30 кілограмів. Карасиків грамів по 200 залишаю собі. Рибачу з семи років. Подобається рибалка, повністю душею відпочиваю. Кожен день ловлю рибу, бо це мій ставок.

Завгородній не планував змагатися.

— Так вийшло, бо людей мало було. Як і всі учасники, внесок сплатив, — знизує плечима.

Коропів у цьому ставку Завгородній вирощує чотири роки. Найбільші тут ростуть до 20 кг. У меншій водоймі поряд розводить мальків.

— Щовесни поповнюю ставок новою рибою. Цього року запустив три тонни, — каже чоловік.

За процесом риболовлі в обох зонах слідкували судді.

На вудки спіймали 16,12 кг риби. Переможцем став Василь Лисенко, який наловив 3,3 кг риби. У другій зоні перше місце посів Олександр Цопа. Він упіймав 1,1 кг карасів і коропів. Переможцям вручили кубки у вигляді риби і призові сертифікати на 200 грн. На цю суму рибалки можуть отримати товар у магазині "Риболов". Власникам других і третіх місць подарували подібні сертифікати на 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Пройшов перший кубок Полтави з риболовлі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі