четвер, 24 квітня 2008 18:12

Продукти в супермаркетах дешевші за базарні

 

Із 7 квітня на Полтавщині в супермаркетах "Фуршет", "Велика кишеня", "Метро", "Еко-маркет" хліб, молоко, цукор та олія подешевшали майже на 10%. Власники мереж магазинів уклали меморандум із Кабінетом Міністрів про скорочення торгових надбавок.

— Тепер надбавки на ціни продуктів у супермаркетах не вищі 10 відсотків. Раніше вони могли доходити до 50 відсотків вартості продуктів, — говорить начальник обласної інспекції з контролю за цінами Григорій Діденко. — Більш ніж половину товарів супермаркети закуповують через посередників, не укладаючи прямих договорів із постачальниками. Через це ціни на деякі продукти на 5–6 відсотків вищі, ніж мали б бути. Більшість договорів постачання були укладені ще на початку року.

М"ясо супермаркети закуповують у живій вазі. Самі його розробляють. Воно постійно дорожчає. Діденко каже, що ціни встановлюють київські власники мереж супермаркетів. Документація у них є, тому інспекція перевірити її не може. Тільки фіксує підвищення та направляє відповідні документи у Київ, там з"ясовують причини.

Зараз ви читаєте новину «Продукти в супермаркетах дешевші за базарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі